Lista celor mai frumoase târguri de Crăciun

În lunile noiembrie și decembrie fiecare țară deschide târguri de Crăciun. Acestea pot fi găsite atât în capitale, cât și în orașele mai mici. Piețele în care se organizează aceste târguri sunt împodobite cu fel de fel de luminițe, pomi de crăciun, decorațiuni, iar Moș Crăciun poate fi întâlnit la orice colț.

Peste tot predomină  mirosul de ace de pin, vin fiert și tot felul de bucate tradiționale de sărbătoare, specifice pentru fiecare țară în parte. Echipa noastră a realizat o listă cu cele mai frumoase târguri de Crăciun din lume, iată care sunt acestea:

Paris/ Franța

Târgurile de Crăciun din Paris se deschid tocmai din luna noiembrie și durează până în ianuarie. Dacă v-ați pomenit în Franța în timpul sărbătorilor de iarnă, ar fi păcat să nu vizitați măcar unul dintre aceste târguri:  Avignon, Bordeaux, Lille, Marsilia sau Paris. Ele vă vor scufunda în adevărata atmosferă festivă și vă vor copleși cu magia sărbătorilor de iarnă.

Cea mai cunoscută construcție a Parisului și cel mai vizitat obiect turistic este Turnul Eiffel. Probabil din cauza aceasta, autoritățile pariziene au decis să monteze un târg de Crăciun chiar la poalele acestuia. Village de Noel du Champs de Mars este format dintr-o sută de căsuțe din lemn și un patinoar imens. Acesta poate fi vizitat doar de cei care dețin un bilet de vizitare a Turnului Eiffel. Village de Noel du Champs este deschis în perioada 21 decembrie – 8 ianuarie.

Berlin/Germania

În Germania, târgurile de Crăciun sunt deja o tradiție aproape pentru fiecare oraș. Numai Berlinul are între 50 și, uneori, până la 100 de târguri de Crăciun. Unul dintre cele mai mari târguri din Berlin își va începe activitatea pe 21 decembrie și va dura până în ultima zi a acestui an. 

Acolo puteți gusta diferite delicii tradiționale și soiuri de vinuri alese, de asemenea puteți procura suvenire și obiecte meșteșugărești. La acest târg se organizează și diferite master-class-uri în care oamenii pot învăța cum se creează jucăriile de Crăciun. Târgul din Berlin este amplasat lângă unul dintre cele mai mari patinoare din Europa, iar intrarea costă 1 euro.

Salzburg/Austria

Târgul de Crăciun din Salzburg este situat la poalele cetății Hohensalzburg, în jurul magnificei catedrale din oraș.

Salzburg, orașul în care s-a născut Mozart, este de o frumusețe și o eleganță copleșitoare. Fiecare străduță este împodobită, fiecare colț este amenajat cu decorațiuni care îți fură ochii și-ți crează o stare feerică. Târgul din imagine este situat în piețele Domplatz și Residenzplatz și va fi deschis în perioada 22 decembrie -  26 decembrie 2018.

Praga/Cehia

O altă destinație care nu trebuie ratată de către amatorii târgurilor de Crăciun este orașul Praga. Aici, aproape fiecare piață a orașului devine în luna decembrie un mic târg, dar locul principal de atracție rămâne a fi Centrul Vechi.

Târgul din Centrul Vechi este amenajat cu zeci de căsuțe din lemn în care găsiți tot felul de lucruri, iar în mijloc este fixat un pom de Crăciun impunător! Apropo, aflându-vă în Praga, nu ratați faimoșii cârnăciori cu bere!

Zagreb/ Croația

Târgul de Crăciun din Zagreb este interesant prin faptul că, deși a început să fie organizat cu mai puțin de 10 ani în urmă, acesta atrage o mulțime de turiști prin programele tematice, organizate pe străzile și piețele din jurul centrului istoric al orașului. Decorațiunile si evenimentele din Parcul Zrinjevac, Piața Jelacic și străzile adiacente, transformă Zagrebul într-un tărâm al distracției atât pentru cei mici, cât și pentru cei mai mari.

Și țărișoara noastră se poate mândri cu un Târg de Crăciun foarte popular pentru locuitorii și turiștii orașului Chișinău!

Acesta s-a deschis sâmbătă, 15 decembrie 2018 și va dura până pe 14 ianuarie 2019.  Amenajat după modelul marilor capitale ale Europei, acesta așteaptă pe fiecare cu o atmosferă de poveste: sute de culori și lumini, distracție și voie bună, bucate alese, vin fiert și colinde de iarnă care încălzesc sufletul.

Vino în centrul capitalei, pe strada 31 august 1989, în perimetrul străzilor G.B. Bodoni și A. Pușkin și fii parte din povestea Târgului de Crăciun din Chișinău! 

source:Afisha.md
3