Cele mai populare obiective turistice ale capitalei: unde merg turiștii străini?

Pe 13 noiembrie, Primăria municipiului Chișinău, a inaugurat festiv 23 de indicatoare, pe care sunt marcate principalele atracții turistice ale orașului. Aceste tăblițe ar trebui să-i ajute pe oaspeții capitalei să se orienteze pe străzile capitalei și să nu se abată de la traseele turistice.

De asemenea, turiștii pot afla mai multe informații despre aceste destinații în Centrul de Informare Turistică de pe strada Ștefan cel Mare, 83. Sperăm că așa și va fi.

Uimitor, dar TripAdvisor are dreptate

Între timp ... Cum credeți, unde mergeau turiștii, care veneau în oraș? Cât de amuzant nu ar suna, dar cel mai des, aceștia vizitau parcurile! Acest lucru este remarcat de către statisticile  TripAdvisor - cel mai mare site de călătorii. Dacă ne uităm la cele mai apreciate locuri vizitate, lista va arăta cam așa:

1. Dendrariu - cea mai populară destinație turistică a orașului pe TripAdvisor.

2. Complexul Memorial Eternitate. Uimitor, dar dacă ne gândim mai bine, acolo tot există un parc. De aceea, până aici, totul are sens.

3. Grădina Publică “Ștefan cel Mare” cu Aleea clasicilor, havuzul din anul 1960 și monumentul lui Ștefan cel Mare din anul 1928 - liderul recenziilor, dar nu și al rating-ului.

4. Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului”. 

5. Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală este monumentul istorico-arhitectural, care povestește despre cultura, istoria și geografia Moldovei în culori și detalii.

6. Parcul Valea Morilor este locul pitoresc al orașului, unde, pe lângă parc, se afla un lac și o scară cu cascadă din granit, cu 218 trepte (cu 18 mai mult decât scara Potemkin din Odessa).

7. Mănăstirea Sf. Teodor Tiron - situată chiar în centrul orașului.

Există o alternativă

Evident, acesta este un program cultural minimal și nici un turist care se auto-respectă nu poate să-l rateze. Dar chiar și localnicii recomandă străinilor aceste locuri pentru a fi vizitate. Însă Chișinăul nu are numai parcuri și muzee frumoase, ci și ceva mult mai interesant. Dacă vă întrebați: „Unde aș mai putea merge cu oaspeții capitalei?", Atunci, vă propunem încă cinci locuri interesante în opinia redacției noastre:

1. Pe strada Maria Cebotari, în incinta Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală se află un Vivariu. Chiar dacă și acesta este asemenea unui parc, este unul foarte neobișnuit. El a fost fondat acum 124 de ani și a devenit prima grădină botanică din oraș. În prezent, Vivariul găzduiește mai mult de 60 de specii de păsări, pești și reptile din întreaga lume. Apropo, foișorul și havuzul din grădină, au fost construite după proiectul lui Alexander Bernardazzi.

2. Muzeul de Istorie a orașului Chișinău. Da, acesta este un muzeu! Dar pentru noi, sunt valoroase nu expozițiile, deși și ele ar trebui să fie vizitate, ci însăși clădirea. Muzeul se deosebește prin faptul că este amplasat în vechiul turn de apă, care datează din secolului al XIX-lea. De asemenea, de pe puntea de observare se desprinde o priveliște minunată asupra lacului și a parcului Valea Morilor. Apropo, parcul merită vizitat și de dragul Micului prinț, a cărui figură miniaturală a fost amplasată confortabil pe gardul din jurul lacului.

3. O atenție deosebită ar trebui acordată și picturilor murale, care pot fi întâlnite pe clădirile orașului și în locurile cele mai neașteptate. Cele mai impresionante lucrări sunt „Zidul gloriei" de pe bulevardul Decebal și „Un pic de Love" de pe strada 31 august 1989. De asemenea, pe clădirea Palatului Căilor Ferate se pregătește o nouă lucrare murală istorică de dimensiuni mari, care va fi numită „Coloana Neamului".

4. O alternativă pentru galeriile, expozițiile și muzeele naționale poate servi și petrecerea de artă „Apartamentul Deschis”. Chiar dacă pe timp de zi acest obiect pare ciudat și neatractiv și seamănă mai mult cu o casă neterminată, pe timp de seară, mai ales în sezonul cald, aici se organizează diferite expoziții conceptuale și spectacole de film ale tinerilor artiști din capitală și din întreaga țară. Dacă vă plimbați cu niște amatori de artă modernă, puteți vizita și Casa-muzeu „Alexei Şciusev” și galeria de artă „Cocoșul Roșu”.

5. Ultima atracție turistică se află în zona Orașului Vechi. Casa-muzeu A.S. Pușkin poate servi drept principalul punct de reper. Străduțele din cartierul Colina Pușkin sunt niște străzi înguste, cu pietre de pavaj păstrate în unele locuri, pliate într-un labirint încurcat, care seamănă cu centrele istorice ale orașelor europene. Această parte a Chișinăului, din păcate, a fost uitată de ghizi, însă, recent, multe agenții de turism au început să recomande oaspeților capitalei să viziteze acest loc. Plimbându-vă pe jos, puteți simți atmosfera mistică a unui oraș plin de culoare, care cândva a fost un centru cultural și comercial.

source:Afisha.md
0