10 filme pe care pasionații de călătorii nu trebuie să le rateze

Dacă ai nevoie de motivație pentru a pleca într-o nouă aventură, trebuie să vezi mai întâi câteva dintre aceste filme care îți vor deschide cu siguranță apetitul pentru călătorii.

Ține minte doar că aceste filme, indiferent cât sunt de bune și interesante, nu vor putea niciodată reproduce experiențele incredibile pe care ți le oferă călătoriile în lumea întreagă.

Eat, Pray, Love

Ce ai zice de o călătorie culinară în Italia, una spirituală în India și o oprire în Indonezia pentru a găsi echilibrul dintre cele două, dar și sufletul pereche? Ce face ca acest film inspirat dintr-o poveste reală să fie fascinant este faptul că trăiești fiecare moment alături de personajul principal, Liz. Iar călătoriile ei sunt un adevărat deliciu turistic, la care cele mai multe dintre noi visează. Și, să recunoaștem, toți ne dorim uneori să ne detașăm de job, de viața monotonă si vrem să devenim persoane mai bune.

Into The Wild

Povestea adevărată a lui Christopher McCandless, un proaspăt absolvent de facultate care porneste într-o călătorie spre Alaska. În drumul său întâlnește tot felul de oameni, fiecare cu poveșți de viață fascinante. O călătorie plină de aventuri și experiențe care îi poartă drumurile tocmai până la punctul extrem din Alaska intitulat Ultima frontieră'. Un film despre experiențele, bune sau rele, pe care ți le pot oferi călătorile însă tocmai ele sunt cele care îți pot modifica viața și îți pot clădi caracterul.

Lost In Translation

Lost In Translation este povestea lui Bob și Charlotte, doi americani care vizitează Tokyo în același timp și devin prieteni în timp ce încearcă să își găsească locul într-un oraș străin în care trăiesc milioane de oameni. Un film care îți arată cât de amuzante și de interesante pot fi călătoriile într-o țară necunoscută, iar experiențele memorabile pot apărea la orice pas.

Mamma Mia!

Ceea ce face din acest muzical un film atât de încântător pentru pasionații de călătorii este scenariul. Amanda Seyfried interpretează rolul unei tinere care urmează să se căsătorească în Grecia. Ceremonia este afectată de decizia mamei ei (interpretată de Meryl Streep) de a-i mărturisi că nu știe care dintre cei trei bărbați pe care i-a iubit în tinerețe este tatăl ei. Muzica și atmosfera filmului transformă Grecia într-un loc spectaculos unde petrecerile sunt numeroase iar distracția la cote maxime.

Roman Holiday

Un film clasic cu Audrey Hepburn în rolul unei prințese europene dornice de a scăpa de îndatoririle sale regale. Plăcerea de a te bucura de o înghețată rece, o companie încântătoare și de o călătorie printre celebrele locuri din Roma precum Colosseumul și The Scalinata di Spagna (The Spanish Steps) transformă acest film într-un clasic pe care fiecare pasionat de călătorii trebuie să îl vizioneze.

The Beach

Leonardo DiCaprio interpretează rolul unui tânăr care este invitat pe o insulă spectaculoasă ale cărei stânci și păduri tropicale ascund una dintre cele mai frumoase plaje din lume. Deși s-ar putea ca acțiunea filmului să nu fie pe placul tău (nu vrem să îți dezvăluim prea multe), Phuket și Phi Phi Leh – cele două plaje unde a fost filmată pelicula – te vor determina să îți faci cât mai repede o rezervare pentru o vacanță în Thailanda.

The Darjeeling Limited

Un film ciudat, amuzat, despre trei frați bogați și răsfățați care decid să facă o călătorie cu trenul prin India. Un voiaj care îi transformă din băieți în bărbați, îi ajută să înteleagă ce este cu adevărat important în viață și să vadă lucrurile dintr-o nouă perspectivă. Cu siguranță îți vei dori să vezi India după ce vei viziona acest film!

The Motorcycle Diaries

Este povestea adevărată a doi studenți la medicină care pleacă într-o călătorie de cinci luni cu motocicleta de-a lungul Americii de Sud, în dorința lor de a ajunge la o colonie din Amazon unde să își folosească cunoștințele medicale. Filmul are la baza jurnalele scrise de celebrul revoluționar Che Guevara. Este un film despre libertate, aventură și descoperirile personale pe care le oferă călătoriile.

Under the Tuscan Sun

Un divorț, cumpărarea unei vile încântătoare în Italia și lecțiile de gătit nu au părut niciodată idei atât de bune până când nu vei vedea acest film! Este vorba de romantism și de alegerile pe care toți le facem la un anumit moment în viață. Este vorba de dorința de a lăsa în urmă agitația și stresul profesional și de a te bucura de frumusețea pe care o oferă călătoriile și experiențele culturale, despre prietenie și dragoste, despre dorința de a crede în a doua șansă.

Vicky Cristina Barcelona

Povestea a două prietene care își petrec vacanța în Barcelona unde întâlnesc un pictor misterios, Juan Antonio, care le invită să își petreacă vara împreună cu el. Vicky, o persoană mai rezervată aflată pe punctul de a se căsători, și Cristina, o tânără dezinhibată, acceptă invitația iar relația dintre cei trei devine incitantă, în special din punct de vedere sexual. Un film care abundă în situații amuzante și care te ajută să descoperi superbele locuri din Spania.

source:Elle.ro
0