Valeria Stoica, solista din Republica Moldova, a lansat o nouă piesă

Valeria Stoica, artista indie debutantă din Republica Moldova, a lansat o nouă piesă, intitulată ”Just a boy”. Compoziția îi poartă semnătura, videoclipul fiind regizat de Nicu Drăgan și filmat în locurile în care Valeria a copilărit.

Piesa ”Just a Boy” este a patra piesa compusa si cantata de artista născută în Republica Moldova. Valeria povestește despre melodia ”Just a Boy” ca despre un film al copilăriei ei. ”Ideea din spatele poveștii rezonează cu întâmplările vieții mele de până acum la un nivel foarte profund – mă regăsesc în versuri, cât și în starea pe care o transmite muzica.“

Videoclipul piesei, regizat de Nicu Drăgan, s-a filmat în locurile în care Valeria a copilărit în Republica Moldova. “Clipul descrie relația dintre doi adolescenți, care decid să evadeze din rutina zilnică, înconjurată de maturi și reguli “, povestește artista.

Valeria pregătește lansarea albumului de debut. Toate piesele de pe disc vorbesc aproape cronologic despre relațiile interumane. Ultima piesă lansată, ”Get Back”, are și un remix. Ambele versiuni sunt deja în playlisturile radiourilor online din Statele Unite, pe Radio Five în Turcia, și în top 200 în Itunes Italia.

Valeria a început să cânte la chitară de la 8 ani, vârstă la care tatăl ei a înscris-o la Școala de Muzică. Vocea și-a descoperit-o la 16 ani, după ce a ascultat artiști indie internaționali pe YouTube și a făcut primul cover după Damien Rice. Cea mai mare pasiune a Valeriei Stoica este muzica, iar acest lucru se vede în munca sa.

Valeria face parte din comunitate de artiști independenți Uninvited Artists, care acoperă o nișă muzicală de la electro și pop punk până la jazz și indie folk. Printre artiștii Uninvited se numara Nopame, Petra Acher, Tobi Ibitoye, Groovy Bastards (Trupa Ioanei Visinescu), Are You Anywhere, Bad July (Iuliana Dobre), Deja Who (Ana Bancescu), August Day.