Top 5 thrillere de calitate, recent lansate pe marile ecrane

Explozii, urmăriri, împuşcături, dar mai ales provocarea de a descâlci, alături de protagoniști, dileme, enigme, profiluri de criminal, de a anticipa următoarea mișcare a adversarului - cam asta propune un thriller de calitate. 

Noi am selectat câteva astfel de filme, recent lansate pe marile noastre ecrane.

The Commuter/Pasager în trenul terorii

În acest thriller plin de adrenalină Liam Neeson este Michael, un agent de vânzări care, pe drumul zilnic spre casă cu trenul, este abordat de o străină misterioasă pentru a dezvălui identitatea unui pasager ascuns în acel tren până ce vor ajunge la ultima stație. Forțat să soluționeze contracronometru un puzzle mortal, Michael va descoperi un plan criminal, și se va trezi prins fără voie într-o conspirație cu miză criminală, atât pentru el, cât și pentru ceilalți pasageri din tren.

A Viszkis/Banditul Whisky

Este povestea adevărată a banditului plecat din România care a jefuit 27 de bănci în Ungaria, strângând peste o jumătate de milion de dolari. Filmul este scris și regizat de Nimród Antal (Predators), care a muncit timp de trei ani la scenariu, consultându-l în permanență pe realul „Whiskey Man”, Attila Ambrus, acum un om liber, mic întreprinzător. Attila Ambrus/Banditul Whiskey devenea un erou popular la sfârșitul anilor 1980 și începutul anilor 1990 tocmai pentru că reușea să facă de râs autoritățile comuniste. Filmul va fi distribuit de Taylor Projects în rețeaua Cinema City din București și din țară.

Red Sparrow

Prim-balerina rusoaică Dominika Egorova devine spioană, împotriva dorinței ei, după ce cariera ei artistică ia sfârşit. Ea învață să-și folosească trupul ca pe o armă, dar se străduiește să-și mențină propria identitate în timpul procesului de formare dezumanizant. Prima ei țintă este Nathaniel Nash, un ofițer CIA care se ocupă de cazurile cele mai sensibile ale spionajului rusesc. Jennifer Lawrence și Joel Edgerton dețin rolurile principale.

Death Wish - Răzbunarea

Filmul este inspirat din seria cu acelaşi nume (adaptare a romanului imaginat de Brian Garfield) ce l-a avut ca protagonist pe Charles Branson, arhitect şi fost militar, transformat într-un justiţiar al New York-ului după ce familia îi este omorâtă de un grup de infractori violenţi. Bruce Willis deține rolul central. Personajul lui își va folosi abilitățile lui unice pentru a deveni un răzbunător ce nu cunoaște îndurarea.

The Girl on the Train

Filmul este inspirat de cartea omonimă scrisă de Paula Hawkins. În rolurile principale feminine joacă Emily Blunt şi Rebecca Ferguson, actriţa suedeză devenită celebră în toată lumea după apariţia în cel mai recent film Misiune imposibilă. Povestea o are în centrul atenţiei pe Rachel (Blunt), o tânără care pierde lupta cu alcoolul după ce, cu doi ani în urmă, soţul ei Tom a părăsit-o pentru amanta lui, Anna. Rachel face zilnic naveta cu trenul spre Londra şi este tot mai preocupată de un cuplu văzut în fiecare dimineaţă şi seară în curtea casei lor de lângă şinele de tren. Când femeia este dată dispărută, Rachel este convinsă că are un indiciu ce ar putea ajuta investigaţia.

source:Eva.ro
0