Poze rare cu Charlie Chaplin fără mustață

Comedianul Charlie Chaplin este emblematic datorită filmelor sale, dar și a înfățișării unice. Întreaga sa imagine a fost rezultatul unei planificări atente, pusă la cale de șeful său de la Keystone Studios, care i-a spus că, la 24 de ani, părea prea tânăr pentru a deveni o stea a comediei americane.

"Voiam ca totul să fie o contradicție: pantaloni largi asortați la haina strâmtă și încălțări mari. Am adăugat o mustață minusculă pentru că mimica să fie vizibilă. Când am creat acest personaj nu știam nimic despre el, dar în momentul în care mă costumam, renasteam pur și simplu", a spus Chaplin la un moment dat. 

Printre cele mai curajoase proiecte ale starului a fost, așa cum probabil știți deja, satiră politică "Dictatorul" ("The Great Dictator"), un film cu adevărat îndrăzneț pentru anii '40 având în vedere că îi condamnă ironic pe dictatorii Adolf Hitler și Benito Mussolini, precum și ideologiile lor extremiste (fascismul, nazismul, antisemitismul). 

Nominalizat la 5 premii Oscar-pentru cel mai bun film, cel mai bun actor în rol principal (Charlie Chaplin), cel mai bun scenariu, cea mai bună coloană sonoră, cel mai bun actor în rol secundar (Jack Oakie)-"The Great Dictator" a fost inclus în lista Registrului Național de Filme (1997), iar Institutul American de Film l-a cotat cu poziția #37 în lista "100 Years... 100 Laughs" (2000), menționează filmnow.ro.

Prin exprimarea viziunii de stânga a lui Chaplin, filmul "The Great Dictator" a avut o recepție controversată în epocă, fiind interzis în Germania nazistă, precum și în statele aflate sub influența acesteia. 

În România, filmul "Dictatorul" a fost difuzat pentru prima oară în primele zile după Revoluția din 1989, la inițiativa crainicului Victor Ionescu, potrivit criticului de film Irina-Margareta Nistor.

source:filmnow.ro
0