Madonna împlinește azi vârsta de 60 de ani și 40 de ani de carieră

Cântăreața americană Madonna împlinește pe 16 august vârsta de 60 de ani și 40 de ani de carieră. Artista a decis să își serbeze ziua cu fast, nu oriunde, ci în orașul Marrakech, în sudul Marocului.

Marţi, cântăreaţa a publicat de asemenea o fotografie a ei în care apare cu "tarbouche" (veştmânt tradiţional) decorat cu bijuterii berbere, cu explicaţia: "Astăzi port o prăjitură pe cap... încă două zile..."

Poliţia din Maroc este pregătită să-i împiedice pe jurnalişti şi fotografi să o deranjeze pe vedetă, potrivit mai multor reporteri contactaţi de AFP la Marrakech. Pentru cei 60 de ani, Madonna a lansat o strângere de fonduri în beneficiul asociaţiei caritabile "Raising Malawi" care susţine orfelinatele şi pe "copiii vulnerabili" din Malawi prin programe de sănătate şi educaţie. 

"Pentru aniversarea mea, nu găsesc un cadou mai mare decât să pun în legătură familia mea mondială cu această ţară magnifică şi copiii care au nevoie de noi", a scris ea pe Facebook. 

Divorţată de regizorul Guy Ritchie, mamă a doi copii biologici, ea a adoptat patru copii din Malawi. Madonna Louise Ciccone, născută pe 16 august 1958, este cântăreaţă, actriţă, compozitoare şi producătoare americană. Primul album, „Madonna”, în 1983, iar acestuia i-au urmat alte 12, între care „Like a Virgin”, „Like a Prayer”, „Erotica” şi „Ray of Light”. Discursurile ai au fost vândute în peste 300 milioane de copii pe plan mondial. Supranumită „Regina muzicii pop”, vedeta a câştigat de-a lungul anilor şapte premii Grammy, 20 MTV Video Music Awards, trei American Music Awards, două Brit Awards, precum şi două Globuri de Aur.

A jucat în mai multe filme, cel mai cunoscut rol al ei fiind cel din pelicula „Evita” (1996). Madonna şi-a făcut debutul regizoral în 2008, cu o comedie pe care a şi scris-o, „Filth and Wisdom". Ea a mai regizat şi a fost coscenarist al „W.E" (2011). În 2018, va regiza pentru MGM filmul „Taking Flight", bazat pe viaţa balerinei Michaela DePrince.

Iată 9 lucruri mai puțin cunoscute din viața Madonnei!

1. Familia obişnuia să o strige Micuța Nonni, pentru că numele său, Madonna Louise Veronica Ciccone, era identic cu cel al mamei sale.

2. Madonna are şapte frați şi surori. Presa a scris că după ce familia a refuzat să treacă la  Kabbalah, Madonna ar fi decis să rupă legăturile cu cei şapte frați. 

3. Madonna are un IQ de 140 și ar putea concura lejer cu orice absolvent de Harvard.

4. Deşi ce a primit o bursă la Universitatea din Michigan, a lăsat baltă şcoala şi s-a mutat la New York, unde, pentru a se putea întreține, a lucrat la Dunkin’ Donuts, unde treaba ei era să pună jeleu pe gogoşi. Ghinionul a fost să scape gem pe unul dintre clienți, iar apoi a fost concediată.

5. Madonna are un ritual secret de menținere a frumuseții: își pune gheață pe ochi în fiecare dimineață. Ice, ice, baby!

6. Rochia de mireasă pe care a purtat-o la căsătoria cu Guy Ritchie, în 2000, a fost creată de Stella McCartney.

7. În 2004, a trecut la iudaism și s-a botezat Esther, care înseamnă „stea“ în persoană.

8. Ca să o facă fiica sa, Lourdes, să-şi păstreze camera ordonată şi curată, a început să-i arunce la gunoi hainele pe care i le găsea pe podea. În cele din urmă, Lourdes a înțeles lecția.

9. Își dorește: „Singura ambiție pe care aş vrea să mi-o îndeplinesc ar fi să ies la o întâlnire cu Drake şi doar să îl sărut“.

source:unica.ro
0