La 83 de ani, cel mai bătrân lăutar, Vasile Dinu a lansat un nou album

"Hai, dă-i bătaie, DJ Vasile/ Se învârtește roata, o să fie pâine". Cel mai bătrân lăutar și ultimul ce cântă "din gură", Vasile Dinu, alias DJ Vasile, după cum l-au prezentat cei de la Zdob& Zdub, a lansat un album de "Cartea Recordurilor", la aproape 83 de ani, informează libertatea.ro.

Bătrânul lăutar, împreună cu celebrul său taraf de la Mârșa, a lansat chiar pe 1 decembrie un nou CD, la Muzeul Țăranului Român, cum altfel decât printr-o cântare câmpenească, plină de „piese vechi, tradiționale, de la Vlasca, dar și hore, și sârbe”, după cum a descris DJ Vasile cântarea și materialul albumului înregistrat sub supravegherea regizorului și muzicianului Hanno Hofer de la Nightlosers.

Vestitul lăutar și țambalist din comuna Mârșa, județul Giurgiu, a cules din Câmpia Munteniei sute de cântece vechi, unele de sute de ani și le-a cântat în Rusia, Franța, Germania ori  Grecia. Pe lângă cântările cu propriul său taraf (Nea Marin „Bizonul”, Lilian Grigore și Marian Sandu- acordeon, Costică Dinu – țambal mare și mic, Tiu Zaharia – contrabas, Relu Ștefan – vioară și Zidaru – voce, vioară), Vasile Dinu a colaborat cu la fel de faimoșii Taraf du Haidouks, Nightlosers ori Zdob& Zdub, alături de care Nea Vasile a lansat faimoasa melodie „Dimineața pe răcoare”. 

Însă cea mai frumoasă amintire a sa este din 1993, când i-a cântat regelui Mihai în persoană, la o întâlnire, în Franța.