Joaquin Phoenix revine în partea cea de-a doua a filmului Joker

O continuare a filmului ''Joker'' ar fi în lucru la Warner Bros., Todd Phillips fiind în discuţii pentru a regiza şi a doua parte a peliculei de succes, informează miercuri Business Insider şi EFE, care citează The Hollywood Reporter.

Filmul a depăşit weekendul trecut pragul încasărilor de 1 miliard de dolari în box-office-ul mondial, devenind primul lungmetraj de categorie "R" care a reuşit o astfel de performanţă, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.

Actorul Joaquin Phoenix va reveni cel mai probabil în rolul principal, scrie The Hollywood Reporter. După ce "Joker" s-a bucurat de un succes impresionat, Tod Phillips ar fi propus preşedintelui Warner Bros. Pictures Group, Toby Emmerich, dezvoltarea ''unei serii de poveşti despre originea personajelor DC''. 

El ar fi primit drepturile de a realiza ''cel puţin încă o altă poveste DC'', a notat The Hollywood Reporter. DC Comics este una dintre cele mai mari şi mai de succes companii din industria benzilor desenate din Statele Unite.

Warner Bros. nu a răspuns deocamdată solicitărilor Business Insider şi The Hollywood Reporter de a comenta pe marginea acestui subiect.

"Joker" este al patrulea film cu supereroi DC al Warner Bros. care obţine încasări de 1 miliard de dolari la nivel mondial, după "The Dark Knight" (2008), "The Dark Knight Rises" (2012) şi "Aquaman" (2018).

Phillips a subliniat că ''Joker'' a fost realizat, fără perspectiva unei continuări, însă a declarat recent pentru Los Angeles Times că, dacă ar face una, ar trebui să aibă o rezonanţă tematică. 

''Nu ar putea fi doar un film sălbatic şi nebun despre ''Prinţul clovn al crimei", a afirmat el. "Ar trebui să aibă o rezonanţă tematică într-un mod similar (cu ''Joker''). Pentru că eu cred că acesta este, în definitiv, motivul pentru care filmul a prins, pentru ceea ce se întâmplă în substrat'', a adăugat regizorul.

Todd Phillips a realizat "Joker" cu un buget de 62,5 milioane de dolari - o sumă considerabil mai mică în comparaţie cu bugetele de producţie ale altor adaptări cinematografice inspirate din universul benzilor desenate.

"Joker" a generat opinii împărţite în rândul criticilor de film, dar este anunţat ca un pretendent cu şanse mari la obţinerea mai multor nominalizări la premiile Oscar din 2020. Filmul "Joker" a suscitat, de asemenea, numeroase controverse în rândul publicului din cauza modului în care a ilustrat chestiuni sensibile, precum bolile mintale şi violenţa.

La începutul lunii, reputatul regizor american Martin Scorsese a dezvăluit într-un interviu că a analizat posibilitatea de a regiza filmul ''Joker'' dar că până la urmă a renunţat la acel proiect din lipsă de timp.

"Ştiam foarte bine scenariul, are multă energie", a declarat Martin Scorsese, care a spus că a început să aibă îndoieli să regizeze un film în care eroul principal "evoluează spre un personaj de benzi desenate". 

El a ţinut totuşi să remarce interpretarea magistrală a actorului Joaquin Phoenix, care a făcut ca filmul să fie, în opinia lui, "remarcabil". 

Află mai multe noutăți pe canalul nostru de Telegram - Afisha.md.

source:Agerpres.ro
0