Helen Mirren va fi protagonista noului miniserial Catherine the Great

Actriţa britanică Helen Mirren va fi protagonista noului miniserial "Catherine the Great", produs de platformele de televiziune Sky şi HBO şi care va fi regizat de Philip Martin, laureat al premiilor BAFTA şi Emmy pentru popularul serial 'The Crown', relatează joi EFE.

Este vorba de un miniserial de patru episoade despre ultimii ani de domnie ai puternicei ţarine ruse din secolul al XVIII-lea pe care Sky îl va lansa în 2019, a anunţat platforma într-un comunicat. În acţiunea care se derulează în luxoasa curte rusă a secolului al XVIII-lea, actriţa oscarizată Helen Mirren o va interpreta pe una dintre cele mai puternice femei din toate timpurile, Ecaterina a II-a a Rusiei.

Alături de Mirren, Jason Clarke ('Zero Dark Thirty') a fost ales să-l întruchipeze pe Potemkin, omul de stat preferat al Ecaterinei care i-a fost amant şi comandant de armată.

Din distribuţie mai fac parte Gina McKee ('Notting Hill'), care o va interpreta pe contesa Bruse, prietenă şi confidentă a împărătesei, şi Rory Kinnear ('The Imitation Game'), în rolul ministrului Panin, un politician abil care a fost consilierul lui Pavel (Joseph Queen), fiul şi moştenitorul Ecaterinei.

Miniserialul, a cărui producţie se desfăşoară în prezent în Rusia, Letonia şi Lituania, se axează asupra ultimilor ani dintre cei 34 cât a durat domnia Ecaterinei, în timpul căreia Rusia a devenit una dintre marile puteri ale Europei. Cu un scenariu scris de Nigel Williams ('Elizabeth I'), "Catherine the Great" va fi produs de Origin Pictures şi New Pictures şi face parte din acordul global dintre Sky şi HBO privind serialele de ficţiune.