Doliu la Hollywood. Marele actor din Star Wars a murit la 74 de ani

Doliu la Hollywood! Actorul Peter Mayhew, cel care l-a interpretat pe Chewbacca în trilogia Star Wars a murit, la 74 de ani.

Agentul actorului a anunțat că Mayhew a murit pe 30 aprilie, în locuința sa din Texas, unde se afla alături de soție și cei trei copii, transmite Știri.md cu referire la evz.ro.

Starul de la Hollywood a devenit faimos după ce a jucat în rolul Chewbacca din seria originală a trilogiei Star Wars.

Deși la un moment dat Mayhew era nevoit să se deplaseze în cărucior, s-a întors pe platourole de filmare pentru a-l mai juca o dată pe Chewbacca în „Star Wars: The Force Awakens”.

El a fost, de asemenea, consultant pentru succesorul său, pe care l-a ajutat să interpreteze rolul Chewbacca în „The Last Jedi”.

„A pus suflet în rolul Chewbacca, iar asta s-a văzut în fiecare cadru al filmului”, a declarat familia actorului, „dar pentru el familia Star Wars a însemnat mult mai mult decât un rol într-un film”.

Actorul de origine britanică a înființat și condus Peter Mayhew Foundation, pentru a ajuta persoanele aflate în nevoie, inclusiv prin trimiterea de ajutoare către copiii din Venezuela, în ultima perioadă.

Ceremonia funerară, la care vor participa prietenii și rudele, va fi ținută pe 29 iunie, iar la începutul lunii decembrie va fi celebrat la Los Angeles.

Mayhew s-a născut pe 19 mai 1944, la Londra. Pe lângă rolurile din „Războiul Stelelor” (Star Wars), Peter Mayhew a mai apărut în filme precum „Yesterday Was a Lie” (2008), „Antigravity” (2009) sau „Killer Ink” (2014).

source:evz.ro.
2