Cele mai emoționante omagii aduse lui Stan Lee, după ce a murit

Cea mai tristă veste de săptămâna asta a fost trecerea în neființă a genialului Stan Lee. Deși omul din spatele universului MARVEL avea 95 de ani, jovialitatea și cameo-urile lui din filmele cu supereroi ne făceau să credem că va fi întotdeauna printre noi. Și, într-un fel, chiar va fi.

Născut în decembrie 1922 în Manhattan, din părinți evrei români, Stanley Martin Lieber a fost una dintre cele mai influente figuri din istoria culturii populare. S-a alăturat companiei MARVEL în anii ’30, când nici măcar nu se numea așa, iar treaba lui era să se asigure că graficienii au suficientă cerneală în călimară, să le aducă prânzul, să șteargă urme de creion și alte mărunțișuri de-astea. Încet, dar sigur, omul a început să scrie scenarii proprii, să creeze/co-creeze personaje precum Spider-Man, Hulk, X-MEN sau Fantastic 4, și a devenit o legendă iubită de fanii din întreaga lume.

Stan Lee a murit luni seara, la vârsta de 95 de ani, într-o clinică medicală din Los Angeles. Chiar dacă fizic nu mai e printre noi, artiști de pretutindeni au umplut Internetul de omagii în memoria lui, amintindu-ne câte vieți a influențat și câte fețe a înseninat de-a lungul carierei. Să răsfoim câteva:

1. Până și Thanos a venit la înmormântare, gândindu-se probabil că nu asta și-a dorit în momentul în care a pocnit din degete la finalul lui „Infinity War”.

2. Steaua lui Lee de pe Hollywood Walk of Fame, decorată cu un citat perfect în stilul grafic care-i definește întreaga carieră.

3. "Eroul Eroilor", pe un billboard din Orlando, Florida.

4. După cum am zis mai sus... Thanos voia să distrugă juma’ de Univers, nu pe tot.

5. MARVEL și Stan Lee sunt, practic, sinonime.

6. Un tânăr Stan Lee, la început de carieră, neavând habar ce-i rezervă viitorul.

7. Cu ajutorul lui Dr. Strange, Stan se poate reîntâlni acum cu soția lui, Joan B. Lee, care a murit în 2017.

8. O despărțire așa dureroasă, că până și masca de fier a lui Iron Man se schimonosește într-un sad face.

9. Pe bune, nu putem folosi Piatra Timpului ca să-l aducem înapoi? Sau Piatra Sufletului?

10. Deși ar fi meritat un film biografic încă din timpul vieții, e momentul ca Hollywood să transpună viața și cariera lui Lee pe marele ecran. Iar Bryan Cranston ar fi alegerea perfectă pentru rolul titular.

11. Gândul Zilei, în stația de metrou Oval din Londra.

12. „Poate că vom uita mulți eroi, dar întotdeauna ni-l vom aminti pe cel care i-a creat”.

13. Moartea e doar o nouă aventură pentru Stan the Man.

14. Spider-Man, poate cea mai îndrăgită creație a lui Stan Lee, și-a pierdut acum încă un părinte.

15. „Excelsior!” (Mai sus!) a fost motto-ul lui Stan Lee, replica cu care-și încheia întotdeauna benzile desenate.

source:noizz
0