Actorul din filmul Roma nu va putea participa la Oscaruri, fiindu-i refuzată viza

Filmul Roma, de Alfonso Cuarón, a obținut - pe 22 ianuarie - zece nominalizări la Oscar, inclusiv în categoria „Cel mai bun film”. Tributul emoționant al regizorului mexican adus persoanelor care i-au modelat copilăria a primit elogii din toate direcțiile.

Și, totuși, filmul s-a lovit de primul obstacol în cursa către Oscaruri: problema vizei refuzate unuia dintre actorii din rolurile principale, relatează cinemagia.ro.

Actorul mexican Jorge Antonio Guerrero declară într-un interviu recent că viza i s-a refuzat de trei ori la rând, lucru care l-a împiedicat să participe la conferințele de presă dedicate filmului, scrie Cinemabend. Guerrero joacă un rol important în film, fiind Fermin, bărbatul care o lasă însărcinată pe Cleo (Yalitza Aparicio, nominalizată la Oscar) și apoi o abandonează. Fără să i se dea o explicație pentru refuzul vizelor, Guerrero explică faptul că a cerut inițial viză turistică, apoi a încercat, cu susținerea Netflix, să obțină viză pentru a participa la Globurile de Aur.

Nu ar fi prima dată când un actor talentat nu poate ajunge la Oscaruri din motive legate de contextul politic. De curând, directorul de imagine Khaled Khateeb nu a putut participa la proiecția documentarului The White Helmets din cauza interdicției puse de Statele Unite. Și regizorul Asghar Farhadi nu a participat la Oscaruri din cauza interdicțiilor de călătorie, iar filmul său The Salesman a reușit să câștige premiul pentru Cel mai bun film într-o limbă străină.

Jorge Antonio Guerrero nu cedează în lupta pentru drepturile sale. Într-un interviu cu Quien.com, acesta recunoaște că a demarat o procedură, cu ajutorul Netflix, și speră că va putea participa la Oscaruri ca să își susțină colegii de platou, printre care Yalitza Aparicio și Marina de Tavira, ambele în cursa pentru Oscarul la categoriile interpretative.

Roma ar putea avea un succes major pe 24 februarie. Unii critici de film îl văd ca principal candidat pentru „Cel mai bun film”. Alfonso Cuarón a reușit să facă istorie cu nominalizările atunci când a devenit primul cineast care a primit o nominalizare pentru Cel mai bun regizor și pentru Cea mai bună imagine. Și, desigur, succesul filmului Roma a continuat să fie un atu pentru Netflix, pe măsură ce se poziționează tot mai bine în clasamente. 

source:Cinemagia.ro
0