A învățat să joace poker dintr-o carte și a cîștigat 100.000 de euro

Cu cât tehnologia devine mai avansată și ne este totul pus pe tavă, cu atât mai mult cărțile sunt date uitării. Dar nu și de Maria Konnikova, una dintre tipele care a învățat să joace poker și chiar a câștigat concursul.

Maria nu știa nimic despre poker, dar datorită acestui joc a câștigat mai mult de 100.000 de euro, iar acum este și un scriitor de succes. Este autoare de bestsellere, doctor în psihologie și eseistă, și, mai nou, aplică strategiile din jocul de poker în viața de zi cu zi.

Maria a primit de la prietenii săi cartea "Theory of Games and Economic Behavior", care dezvăluie dorința autorului de a rezolva misterul pokerului. După teoria lui Von Neumann, și anume că pokerul este o metaforă a vieții, Maria a decis să-și încerce norocul în acest joc.

Abilitățile ei au început să se îmbunătățească și a apelat la niște profesioniști, Erika Seidlela, pe care ea însăși o consideră a fi unul dintre cei mai buni jucători de poker din lume. "A fost groaznic, dar am încercat cu adevărat. La început nu am reușit. Chiar mi-a fost teamă. N-am mai jucat niciodată poker ", a mărturisit Maria. Apoi, însă, a câștigat.

"Am început să trăiesc și să respir pentru poker", a adăugat Maria, care a terminat pe locul al doilea în primul său mare joc la prestigiosul campionat de la PokerStars din Monte Carlo. Acum, joacă la masa jucătorilor profesioniști de poker și crede că experiența se îmbunătățeste, pentru că practica te împinge să-ți mai încerci o dată norocul.

Pe de altă parte, spre deosebire de mulți jucători profesioniști, Maria își vede de carieră și își dezvoltă viața profesională. Cariera de succes a unui jucător de poker îi este asociată cu cariera de scriitor. Cum pokerul este un joc incredibil de stresant, Maria își folosește de asemenea cunoștințele de psihologie. "Deciziile emoționale sunt exact ceea ce este pokerul. Chiar vezi că se întâmplă".

În ciuda lipsei de experiență anterioară, Maria a reușit să detecteze și să răspundă la comportamentul emoțional al celorlalți, iar acest lucru se reflectă și în abilitățile ei. Acum, la un an de la primul premiu, a început deja o carieră de jucător profesionist de poker și a participat, de asemenea, la No Limit Holdem. Potrivit ei, jocul este o analogie plină de viață - "Are un echilibru perfect între informațiile pe care le aveți și informațiile pe care nu le aveți. Este un model excelent pentru a lua decizii în viață".

source:noizz
1