Modular

PreviewImage

În orașul nostru sunt mulți DJ și oameni talentați care creează propria lor muzică electronică, dar puțini sunt cei care se aventurează să compună și să interpreteze muzică live folosind secvențiatori, sintetizatori, mașini de ritm și alte ingrediente neașteptate.

Anume acest tip de performanță devine cel mai actual astăzi, din simplul motiv că acum este tot mai dificil să impresionezi pe cineva prin simpla apăsare a butonului Play, folosind funcția Sync pentru a reda muzica altcuiva, iar procesul de creare a muzicii live poate fi mult mai distractiv și tangibil decât manipularea mouse-ului pe ecran.


Unul dintre cele mai dificile performanțe de acest fel este lucrul cu sistemele modulare de sintetizare și procesare a sunetului — acele „dulapuri” cu o mulțime de intrări și ieșiri, fire conectate, becuri intermitente și tot felul de butoane și chestiuțe care se rotesc.

Aparent, în orașul nostru există oameni care lucrează cu sisteme similare de ani buni.

Credem că acești oameni au ce povesti și totodată, că sunt și cei cărora le-ar fi interesant să asculte, să încerce și poate chiar să treacă la un nou nivel în crearea propriei muzici electronice.

Inspirați de toate aceste lucruri, lansăm seria de evenimente MODULAR — întâlniri în cadrul cărora vom descoperi artiști locali, vom învăța trucuri din procesul lor de creație și le vom aprecia prestațiile.

Primul eveniment va avea loc pe 23 august, seara, în hub-ul Artcor. Vom face cunoștință cu trei muzicieni surprinzători și vom afla mai multe detalii despre procesul lor creativ și despre ce îi inspiră să creeze muzică fără a folosi un computer.

Primul participant este Alex Buretz, un cunoscut caricaturist și designer moldovean, care ne va arăta de ce este în stare duetul Novation Circuit + Korg Kaoss Pad.

Al doilea participant este Eugen Boico, un profesionist cunoscut în domeniul publicității și creativității, care ne va povesti în ce constă totuși farmecul metalului companiei Elektron în simbioză cu sintetizatoare analogice de tip Moog sau TB 303.

Al treilea este Alexander Vozikov, managerul mai multor proiecte FinTech, iar în trecut, specialist în domeniul automatizării testărilor în IT. Alex va arăta cum poți transforma tableta, laptopul și telefonul în instrumente muzicale și cum le poți face să sune în unison.

Evenimentele MODULAR sunt destinate muzicienilor care s-au săturat să scrie și să creeze muzică cu mouse-ul, DJ-ilor care vor să depășească limitele DJ-ingul tradițional și pentru cei care activează în domenii creative, design sau IT care caută noi modalități de a se exprima creativ.

Scopul nostru este simplu — să creăm o platformă de întâlniri, în care să creștem împreună, să cooperăm și să oferim prestații live descoperind noul val de artiști din orașul nostru, care au ajuns la muzică din orice alte domenii și profesii.

Chișinău, str. 31 August 1989, 137
Intrarea gratuită