Un Weekend la Fabrica de Artă II

PreviewImage

Începe de la cunoașterea artei, doar apoi vei reuși să o înțelegi.

În weekendul 23/24 noiembrie, facem cunoștință cu Fabrica de Artă din Chișinău, o clădire construită în anii 70’, ce cuprinde peste 30 de ateliere de creație. Mari artiști autohtoni, precum Mihai Grecu, Glebus Sainciuc, Igor Vieru, Aurel David, au avut ateliere în acest spațiu. 

Mai mult decât atât, aici vom avea ocazia să descoperim de unde pornește istoria artei moldovenești sau cum un loc poate inspira. Vom surprinde artiștii în procesul lor de creație, vom vedea lumea lor din interior. 

Tururile vor fi organizate cu începere de la ora 10:00 (sâmbătă și duminică) și vor dura 2 ore jumătate. Excursiile vor fi ghidate de către Boris Cremene, Traian Chivriga și Mihaela Taranu. 

În cadrul tururilor veți cunoaște artiști emeriți precum: Anatol Danilișin, Anatol Rurac, Ion Stepanov și Ioan Grecu. Lista de artiști urmează să fie actualizată.

Acest eveniment este organizat cu susținerea Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Suedia și UK aid.

Chișinău, str. Nicolae Dimo, 7/2
-
+37369562956