Festivalul Filmului Francofon - editia 18a

PreviewImage

Organizat de Alianța Franceză din Moldova, cu sustinerea  Ambasadei Franței în Moldova  și a partenerilor săi -  TV5MONDE, Institutul Francez, Orange Moldova, JC Mont-Fort, Le Bridge DutyFree și  Inghetata Sandra – cea de-a XVIIIa  ediție a Festivalului Filmului Francofon se va derula de la 25 la 31 martie la Chișinau, la Centrul cultural Odeon, precum și la Tiraspol. 

Acest  Festival, asteptatcu nerăbdare de publicul din Moldova, va avec loc în cadrul zilelor francofoniei. Acesta  reprezintă o ocazie, din pacate prea rară în Moldova, de a descoperi noutățile cinematografului francez sau francofon în toata diversitatea și bogăția sa.  

Programarea sa, eclectica, nu lasă niciodată publicul indiferent:  comedie romantică, thriller, dramă, film polițienesc, aventuri, desen animat… tineri sau mai puțin, francofoni sau nu - toate filmele vor fi subtitrate în română sau rusă - această panoramă 2019 a cinematografului francez și francofon va va face sa calatoriți prin difertie epoci, țări, moravuri, pasiuni, dragoste sau ură. Vă va face să râdeți, să zâmbiți și să traiți diferite emoții.

Unsprezece  filme recente asteaptă să fie descoperite  de la 19 până la 25 martie la Chișinau și la Tiraspol, dar deasemenea, grație parteneriatului cu  Cronograf Tur, în toată țara, în vara 2019.

Au Revoir Là-Haut – Jusqu’à la Garde – Climax – Dans les Forêts de Sibérie – Une Vie Violente – Le Fidèle – Les Fantômes d’Ismaël – Le Temps de l’Aventure – Polina, Danser sa Vie – Comme des Garçons – Le Tableau  : unsprezece filme care va vor oferi o panoramă a cinematografului francez contemporan, majoritatea filmelor fiind din 2017-2018.

Găsiți programul integral, zilele, orarele și sălile de poriecție, realizatorii, actorii și rezumatul fiecarui film in rubrica   evenemente de pe, pe pagina noastră de Facebook și în broșura Festivalului.

Chișinău, str. Mihai Eminescu, 55
-
+37322234510