Festival Medieval

PreviewImage

În cea de-a 4-a ediție a Festivalului Medieval , Complexul Etno-Cultural Vatra va îmbrăca în totalitate haina medievală, readucând pe platou crâmpei istorice valoroase ale identității noastre, printr-un „Ospăț Medieval la Curtea Domnească”. 

Vom încerca să reconstituim istoric obiceiurile și tradițiile de nuntă, spectatorii devenind invitați multașteptați la cel mai mare Ospăț Medieval organizat vreodată. Vizitatorii vor putea fi martori la o scenă teatralizată de Nuntă la Curtea Domnească, unde sute de personaje își vor da întâlnire: mirele și mireasa, domnitori, aristocrați, nobili, cavaleri, străjeri, luptători în armură cu săbii și topoare, arlechini și bufoni.

     Pe 23-24 iunie vom avea două zile de ”Chef Medieval, cu vinuri în butoaie, purceluși la proțap, bucate pregătite la ceaun… și, desigur, ce fel de sărbătoare medievală fără bătălii și lupte ca între bărbați? Luptătorii își vor măsura puterea participând la Turnirul internațional de lupte 1 la 1, 3 la 3 și lupte în masă. Cei mici vor participa la Campionatul Internațional de lupte medievale pentru copii, iar amatorii de tir medieval vor putea urmări Turnirul internațional de tragere cu arcul medieval.

     Pe lângă demonstrațiile de luptă, vizitatorii vor avea ocazia să vadă cum arătau adevăratele tabere medievale unde soldații se odihneau în corturi, chefuiau, și se pregăteau de următoarea luptă. Membrii Cluburilor de  Reconstituire Istorică - bărbați, femei, copii, vor crea un cadru veridic impresionant al acelor timpuri, familiarizându-ne cu portul, meșteșugurile și îndeletnicirile specifice culturii taberelor de tip medieval, vizitatorii având ocazia să participle la diferite ateliere organizate în cadrul festivalului.

     Pe parcursul a două zile medievale veți putea admira colecții valoroase de obiecte  specifice  perioadei respective, iar pentru cei mai tari din fire se va organiza o grandioasă expoziție a obiectelor de tortură care se utilizau pe atunci. 

    Serile se vor umple de muzică live, reprezentații teatrale și  fireshow, iar pe scena  mare vor urca grupe renumite de muzicieni străini și  dansatori, care prin arta  lor specifică epocii medievale,  vor oferi  spectatorului senzația absolută de călătorie  în timp.


Chișinău, Traseul Chisinau-Ungheni, km 32. Bucovat, 67
-
076095999, 079551133
70-100 lei