Expoziție de artă contemporană - Valentin Rusu

PreviewImage

Timp de cîteva săptămîni, centrul expozițional "Constantin Brîncuși" va găzdui o expoziție de pictură pentru persoanele cu vîrsta de peste 16 ani. Pictorul Valentin Rusu va expune aproximativ 150 de lucrări, care reflectă cele mai importante momente din viața omului.

Valentin Rusu s-a pregătit pentru expoziție trei ani. În această perioadă a făcut aproximativ 1000 de picturi.  

"Pictez momente importante din viața omului. Picturile mele reflectă nașterea, primele lucruri descoperite de copil, primii ani de școală, prima dragoste, prima relație care ne marchează, moartea oamenilor dragi și moartea noastră. Toate aceste experiențe, cu excepția morții, le-am trăit", a explicat Valentin Rusu.

Lucrările lui Valentin Rusu îmbină mai multe curente artistice. De asemenea, mesajele pe care le transmite sunt inedite.

"Voi expune lucrarea "New York nocturn". Nu am fost niciodată în acest oraș, dar sunt impresionat de clădirile înalte.  O altă pictură este "O floare pentru tine", unde este reprezentat un bărbat în pielea goală. El dăruiește o floare unei femei, care stă lângă 300 de flori", a relatat Valentin Rusu.

Valentin Rusu este membru titular al Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova, a participat la numeroase expoziții locale și internaționale, iar lucrările sale se află în colecții particulare, în state precum Marea Britanie, SUA, Elveția, Australia, Franța, Italia, Portugalia, Turcia, România, Spania, Rusia, Canada etc.

Chișinău, bd. Ştefan cel Mare și Sfânt, 3
-