Inaugurarea expoziției „Eterna frumusețe a naturii”

PreviewImage

În data de 24 august 2018, ora 15.00, în incinta Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală, va fi inaugurată expoziția cu genericul „Eterna frumusețe a naturii”, care este organizată cu prilejul aniversării a 27 ani ai Independenței Republicii Moldova. Expoziția va fi deschisă până la 11 noiembrie 2018.

În cadrul evenimentului vor fi expuse specii de plante, insecte, păsări și mamifere din colecțiile de științe ale naturii ale Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală, care reprezintă biodiversitatea floristică și faunistică a Republicii Moldova. Expoziția va fi însoțită de fotografii, oferite de Societatea Pentru Protecția Păsărilor și a Naturii (SPPN).

Un compartiment important în expoziție este acordat geologiei și paleontologiei Republicii Moldova, în cadrul căruia vor fi expuse piese unicale, găsite pe teritoriul țării. 

Sunt etalate cele mai reprezentative exponate create la sf. sec. XIX - înc. sec. XX, de primul custode și preparator al muzeului, Franz Ostermann (1844-1905). Printre acestea pot fi admirate păsări acvatice (diverse specii de rațe, pescăruși, stârci, lebede etc.), păsări răpitoare (șoimi, ulii, acvile și vulturi), mamifere, dar și diorame și compoziții, care frapează ochiul prin frumusețea și naturalețea lor.

Va fi expusă și o variată colecție de mulaje de fructe, legume, struguri etc., piese în majoritatea lor preparate de Albina Ostermann (1866-1936), custode și muzeograf. De asemenea, o atenție aparte în cadrul expoziției se acordă colecției de semințe.

Chișinău, str. Mihail Kogălniceanu, 82
-
+37322244002